Tuesday, March 2, 2010

KAEDAH RAWATAN BERKESAN

Salam sejahtera pengunjung yang masih setia


Selamat bertemu kembali di alam maya!


Sudah lama saya tidak 'post' apa-apa berita dalam web saya ini; bukan kerana tidak online tapi tengah buat satu thesis persendirian berkenaan dengan Mafia Wars oleh zynga. Kalau orang tak faham dia akan kata saya buang masa; sibuk dengan game yang melalaikan @ macam2 lagi la .....


Ada beberapa pengajaran yang ingin dikongsikan bersama mereka yang mau dengar:

1- hidup dalam dunia ni kene banyak kawan, ada yang bole harap ada yang setakat kenalan sahaja.


2- nak maju dalam bisnes kene kawan baik dengan orang atas-atas (pangkat dan pengaruh lebih daripada kita),

3- buat bisnes mesti jujur; kalau ada orang cuba ganggu kawan yang di atas tu sedia membantu.

4- walaupun pada mulanya saya susah diterima oleh mafia2 tu (sbb sy tertunjuk gmbr OSAMA); tapi bila kita bole buktikan yang orang ISLAM bukan seperti yang mereka sangka dan kita tunjukkan satu PERFORMANCE yang dia orang tak bole nak nafikan; akhirnya ramai yang nak jadi kawan kita.Cukup sekadar tu tentang cerita Mafia2 tu ....
Alhamdulillah sekarang ini di pusat rawatan saya d bt9 ceras kerap menerima kunjungan daripada pesakit daripada berbagai tempat. Bila d tanya "Mane tau ada rawatan bekam disini?" Selalunya mereka jawab, "Kawan saya yang pernah datang buat rawatan disini bagitau."


Persoalannya kenapa berlaku begini. Jawapannya mudah sahaja kerana kaedah rawatan yang kami lakukan bersesuaian dengan kaedah rawatan ISLAM yang saya fahami, itupun dengan keberkatan GURU yang sentiasa mendoakan kesejahteraan UMMAH ini.

Tentang kaedah perawatan yang saya sebutkan tadi, semuanya kita berpandu kepada hadis-hadis yang RASULULLAH S.A.W telah jelaskan 1,400 tahun yang lalu. Diantaranya "Perut itu rumah penyakit". Maka apa yang perlu kita lakukan ialah dengan memastikan yang BUANG AIR BESAR sentiasa lawas. Mengikut kajian, hampas daripada makanan yang kita makan mestilah disingkirkan dalam masa 14 jam.


Cuba kita bayangkan tong sampah di belakang rumah kita yang tak dikosong dan di bersihkan selama 1 minggu atau pun lebih. Dah tentulah ia akan mengundang lalat, langau, ulat, kucing dll dan dengan bau busuknya yang menusuk hidung yang tak bole lagi mencium bau kerana resdung. Bila kotoran (toksid) yang telah kita timbunkan semenjak bercerai susu ibu tidak dilupuskan dengan betul, sudah tentulah ia akan mengganggu sistem-sistem dalam badan dan menyebabkan masalah kesihatan seperti angin, sakit kepala atau migrin.


GAMBAR PESAKIT KENCING MANIS KRONIK


Dari pengalaman saya yang baru dalam dunia perawatan ini,saya dapati darah memainkan peranan penting dalam menentukan kesihatan seseorang itu. Kalau darah seseorang itu kotor dengan longgokan toksid, sudah tentulah ia akan menjadi pekat, bertali, berjeli dan macam-macam bentuk lagi yang mengakibatkan manusia tersebut menjadi mudah mengantuk, cepat letih dan tidak bermaya.


Jadi rawatan bukan setakat urut atau makan herba sahaja tetapi merangkumi gabungan berbekam, makan herba, urutan refleksologi, sauna dan lain-lain lagi. Ia bukan semudah yang kita sangkakan. Ia perlu kepada penghalusan dalam kaedah rawatan. Itu yang dinamakan 'kesufian' dalam rawatan.


Saya bercadang untuk melebarkan empayar pusat rawatan dengan kaedah ini ke segenap pelusuk Malaysia khasnya dan memerlukan pembantu yang sedia berganding bahu dalam keadaan susah dan senang agar kesihatan UMMAH ini dapat dipulihkan kepada perubatan yang mesra alam dan selamat; bebas dari kesan sampingan.

No comments:

Post a Comment

RUMAH BEKAM D' IEMAN

RUMAH BEKAM D' IEMAN
Pusat Latihan Herbalis & Rawatan Holistik (Kerohanian) Yang Unggul Di Dunia

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails